http://m.getsatisfaction.com/companies/ruckuswireless/topics?page=1 Topics in Ruckus Wireless 1970-01-01T00:00:00Z 6320 5891 207 4 0 754 http://m.getsatisfaction.com/topics/7974832 7974832 Is 160Mhz unleashed support on the roadmap for r720, currently no support in 200.8? 2020-02-22T19:24:54Z 2020-02-22T19:24:54Z s s http://m.getsatisfaction.com/people/10425287 https://www.gravatar.com/avatar/374bed0842afa7ca0ff46d7b8964e3a5?d=identicon&s=55&r=PG s_s_htz9ne93aqdw5 So like the title says it's an important questions for those deciding between r710 and r720. <br />It's advertised that r720 supports 160Mhz and it's the only reason to buy it over r710.&nbsp; Without 160MHz the 2.5G link on the r720 is useless.&nbsp; In fact r710 is the better choice because it draws substantially less power in a typical low load scenario. question 0 1 1 create http://m.getsatisfaction.com/topics/7918194 7918194 Slow Download Speeds R710 Unleashed 2020-02-22T19:11:03Z 2019-08-18T19:10:11Z Max P http://m.getsatisfaction.com/people/10183346 https://www.gravatar.com/avatar/1e976f533a840aee855c7ab77931de3c?d=identicon&s=55&r=PG max_p_eogltxsc8bpy2 Strange issue with R710 on latest unleashed firmware. Upload speeds consistently incredible on both laptop and phone but downloads even from 5 ft away never go over 200 but stay consistent through 3 thick walls. Speedflex on android shows 550 up 550 down to AP. Iperf reflects speedtest.net results. Cable shouldn't be the problem as I have plugged my laptop on it and gotten the gigabit fiber speeds I should be getting. I have factory reset it countless times set everything to auto and tried manually setting the bands and channel width, am I missing something? Any help would be appreciated.<img src="https://d2r1vs3d9006ap.cloudfront.net/s3_images/1802978/RackMultipart20190818-86883-1y926sf-20190818_150534_inline.jpg?1566155318" /> question pending 188 31 7 comment http://m.getsatisfaction.com/topics/7974780 7974780 How do I get OIDs to obtain information from APs controlled by Virtual SmartZone 3.6.2? 2020-02-22T14:28:21Z 2020-02-22T14:21:32Z Cesar Murilo http://m.getsatisfaction.com/people/9955377 https://www.gravatar.com/avatar/413453f4d7106a7c6730090b878b07eb?d=identicon&s=55&r=PG cesar_murilo I had downloaded the mibs from the link below, but I don't have the OIDs I want:<br alt="" name="" rel="" target="" title="" type="" value="" /><br alt="" name="" rel="" target="" title="" type="" value="" /><a alt="" href="https://support.ruckuswireless.com/software/1869-smartzone-3-6-2-mr2-snmp-mibs-for-sz-100-and-vsz-e-zip-b509" name="" rel="nofollow" target="" title="Link httpssupportruckuswirelesscomsoftware1869-smartzone-3-6-2-mr2-snmp-mibs-for-sz-100-and-vsz-e-zip-b509" type="" value="">https://support.ruckuswireless.com/software/1869-smartzone-3-6-2-mr2-snmp-mibs-for-sz-100-and-vsz-e-zip-b509</a><br alt="" name="" rel="" target="" title="" type="" value="" /><br alt="" name="" rel="" target="" title="" type="" value="" />&nbsp;I wanted the OIDs to be inserted into Zabbix, for monitoring the connection status of the AP, the number of clients connected, and the CPU usage of the AP.<br alt="" name="" rel="" target="" title="" type="" value="" /> question 1 2 1 comment http://m.getsatisfaction.com/topics/7972958 7972958 Why r720 using double the power of r710 at idle? 2020-02-22T01:08:06Z 2020-02-16T22:59:07Z s s http://m.getsatisfaction.com/people/10425287 https://www.gravatar.com/avatar/374bed0842afa7ca0ff46d7b8964e3a5?d=identicon&s=55&r=PG s_s_htz9ne93aqdw5 I have an unleashed r710 and r720 with the following POE stats.<br alt="" name="" rel="" target="" title="" type="" value="" /><br alt="" name="" rel="" target="" title="" type="" value="" />r710&nbsp; 802.3at<br alt="" name="" rel="" target="" title="" type="" value="" /> Class4 4600 mW<br alt="" name="" rel="" target="" title="" type="" value="" />r720&nbsp; 802.3at Class4 9200 mW<br alt="" name="" rel="" target="" title="" type="" value="" /><br alt="" name="" rel="" target="" title="" type="" value="" />Cable lengths are pretty much the same so is the load.<br alt="" name="" rel="" target="" title="" type="" value="" /><br alt="" name="" rel="" target="" title="" type="" value="" />The r720 has the same type of chip by newer, which should result in lower power. <br />2.5G port likely requires more power but not double i hope. <br /><br /><br alt="" name="" rel="" target="" title="" type="" value="" />Anything can be done to reduce the power usage to the r710 levels?<br alt="" name="" rel="" target="" title="" type="" value="" /><br alt="" name="" rel="" target="" title="" type="" value="" /><br alt="" name="" rel="" target="" title="" type="" value="" /> question 1 2 1 create http://m.getsatisfaction.com/topics/7859117 7859117 R730 Unleashed plans? 2020-02-22T00:12:57Z 2019-02-28T00:37:01Z John D http://m.getsatisfaction.com/people/7073789 https://www.gravatar.com/avatar/b6386c8b8eade8badd42b5974525cef2?d=identicon&s=55&r=PG john_dong Are there any plans for the R730 to be supported in the Unleashed family? question complete 7 6 1 comment http://m.getsatisfaction.com/topics/7974588 7974588 GUEST WLAN UNLEASHED 2020-02-21T19:26:52Z 2020-02-21T19:26:52Z Jean-Philippe AIRAUDI http://m.getsatisfaction.com/people/10486903 https://www.gravatar.com/avatar/ed7bdf55796086fe8f4dc2f119ab71b3?d=identicon&s=55&r=PG jean_philippe_airaudi Hello all,<br />I'm using R320 Unleashed .I've set up Guest access with one share password.<br />Everything is working fine with guest wlan in vlan 1 .<br />I can access the internet without any pb .<br />when I put any vlan in my guest wlan , I can't access internet .<br />My PC is able to get his config DHCP in the corresponding vlan.<br />So my network L2/L3 seems to be ok.<br /><br />Any idea ?<br /><br />thanks&nbsp; question 0 2 1 create http://m.getsatisfaction.com/topics/7880875 7880875 zf7962 ap and zonedirector 1106 Get Configurations Fault 2020-02-21T16:41:47Z 2019-04-30T18:29:50Z Nekenieh http://m.getsatisfaction.com/people/8356274 https://www.gravatar.com/avatar/160f7881331ad00e4282fe16c70238b2?d=identicon&s=55&r=PG patrick_perotti I have a zone director 1106 and a few 7962 aps, i am getting "Get Configurations Fault" and the ap is showing as&nbsp;Provisioning or disconnected. the zd is running&nbsp;zd1100_9.8.3.0.58.ap_9.8.3.0.58 firmware and is connected thru a cisco poe 100mb switch.&nbsp; everything was working fine until i lost power for a week, and when i brought it back up these errors persist.&nbsp; &nbsp;any ideas? question pending 4 4 1 comment http://m.getsatisfaction.com/topics/7966524 7966524 Missing 802.11ax features on R730 compared to R750 2020-02-21T06:51:28Z 2020-01-28T22:49:22Z John D http://m.getsatisfaction.com/people/7073789 https://www.gravatar.com/avatar/b6386c8b8eade8badd42b5974525cef2?d=identicon&s=55&r=PG john_dong <img src="https://d2r1vs3d9006ap.cloudfront.net/s3_images/1822883/RackMultipart20200128-122694-urkysd-2E370FF9-FAE4-4129-B3A4-7F15630A5A71_inline.png?1580251617" /> <br /><br /> The SZ 5.2 Release Notes seem to indicate that there is now a significant feature gap between R730 and R750. Is this temporary or will R730 never support OFDMA, DL/UL-MU MIMO, And TxBf? <br /><br /> This has started getting a bit confusing since the R730 data sheet has listed those features for over a year now but to date no AP firmware has been made available supporting it. <br /><br /> Thanks in advance -- I'm just a bit worried as a user who decided to go for the R730 assuming it was the more capable AP. question complete 11 7 2 comment http://m.getsatisfaction.com/topics/7974114 7974114 R310 Burst To maximum 50 APs Capacity 2020-02-21T04:00:12Z 2020-02-20T09:26:28Z Samun Vritanomsat http://m.getsatisfaction.com/people/10483917 https://www.gravatar.com/avatar/4cf2304ffe6d79575f839e7a22367861?d=identicon&s=55&r=PG samun_vritanomsat Hi everyone&nbsp;<br alt="" name="" rel="" target="" title="" type="" value="" />I need to know about design unleashed solution.&nbsp;<br alt="" name="" rel="" target="" title="" type="" value="" />We need to use&nbsp; one Unleashed cluster for a network.<br alt="" name="" rel="" target="" title="" type="" value="" />I have hardware is<br alt="" name="" rel="" target="" title="" type="" value="" />Ruckus R310 = 5<br alt="" name="" rel="" target="" title="" type="" value="" />Ruckus R320 = 5<br alt="" name="" rel="" target="" title="" type="" value="" />Ruckus R510 = 23<br />Brocade ICX Switch = 2&nbsp;<br alt="" name="" rel="" target="" title="" type="" value="" /><br alt="" name="" rel="" target="" title="" type="" value="" /><b>Above hardware ,&nbsp; We can using unleashed solution ?</b><br alt="" name="" rel="" target="" title="" type="" value="" /><br alt="" name="" rel="" target="" title="" type="" value="" /><br alt="" name="" rel="" target="" title="" type="" value="" /> question complete 3 4 1 comment http://m.getsatisfaction.com/topics/7974351 7974351 The same SSID on the same APs in the same vSZ zone is periodically declared malicious by different AP. 2020-02-21T00:13:16Z 2020-02-20T22:25:31Z Yuriy Babak http://m.getsatisfaction.com/people/8120822 https://d2r1vs3d9006ap.cloudfront.net/public/uploaded_images/10780450/YuriyBabakcube_medium.jpg yuriy_babak <p alt="" name="" rel="" target="" title="" type="" value="">Hey.</p><br alt="" name="" rel="" target="" title="" type="" value="" /> <p alt="" name="" rel="" target="" title="" type="" value="">We use vSZ-E (3.5.1.0.296) with 80 access points.</p> <p alt="" name="" rel="" target="" title="" type="" value="">6 zones are configured of which 2 without access points (used as a template).</p> <p alt="" name="" rel="" target="" title="" type="" value="">In one of the zones there are only 6 access points.</p> <p alt="" name="" rel="" target="" title="" type="" value="">But a strange thing happens in her ...</p> <p alt="" name="" rel="" target="" title="" type="" value="">"An SSID-spoofing rogue AP [24: 79: 2A: 2B: 55: BC] with SSID [TavriaV_Intercom] is detected by [AP-R510_Ark_47 @ 24: 79: 2A: 2B: 55: B0] on channel [153]."</p> <p alt="" name="" rel="" target="" title="" type="" value="">Those. the access point has declared its own BSSID malicious!</p> <p alt="" name="" rel="" target="" title="" type="" value="">In the remaining zones, everything is OK.</p> <p alt="" name="" rel="" target="" title="" type="" value="">I made a stable zone clone, corrected VLANs, moved these 6 points - I got the same problem.</p> <p alt="" name="" rel="" target="" title="" type="" value="">When scanning WiFi, you can really see duplicate SSIDs, sometimes with different authentication settings (some key suddenly appears on an open network).</p> <p alt="" name="" rel="" target="" title="" type="" value="">Google did not help, nor did a search in the knowledge base and forum.</p> <p alt="" name="" rel="" target="" title="" type="" value="">I ask for help!</p> Desirable links to a knowledge base, documentation or solution.<br alt="" name="" rel="" target="" title="" type="" value="" /> question pending 3 4 1 comment http://m.getsatisfaction.com/topics/7972153 7972153 Admin name or password for ISO app 2020-02-20T23:41:37Z 2020-02-13T17:07:22Z Dave Crabtree http://m.getsatisfaction.com/people/10471937 https://www.gravatar.com/avatar/43637a3119fedbdfc07af54c4a741268?d=identicon&s=55&r=PG dave_crabtree I have the ISO app (unleashed) but I do not have the admin name or password. Does Amazon / Lennar use a set default when installed?<br alt="" name="" rel="" target="" title="" type="" value="" /> question pending 1 3 1 comment http://m.getsatisfaction.com/topics/7971904 7971904 Unleashed Authentication Behavior 2020-02-20T23:31:22Z 2020-02-12T23:55:25Z Reed Krueger http://m.getsatisfaction.com/people/10470488 https://www.gravatar.com/avatar/f70911077cf90078069554f09b4e556d?d=identicon&s=55&r=PG reed_krueger <p alt="" name="" rel="" target="" title="" type="" value="">Hey Guys,</p> <p alt="" name="" rel="" target="" title="" type="" value="">I’m trying to get a straight answer from Ruckus but they’re giving me the runaround. I wanted to run my understanding of unleashed authentication by you and make sure I understand it correctly.</p> <ul alt="" name="" rel="" target="" title="" type="disc" value=""> <li alt="" name="" rel="" target="" title="" type="" value="">The unleashed master AP creates and stores a local database/table of authenticated clients in the local flash. </li> <li alt="" name="" rel="" target="" title="" type="" value="">When an AP receives traffic from a client, authenticated or not, on the SSID which has auth enabled, the AP queries the master; Requesting the devices auth status. </li> <li alt="" name="" rel="" target="" title="" type="" value="">The master AP receives this request and proceeds to compare the users MAC/IP against the authentication database located in the flash. </li> <ul alt="" name="" rel="" target="" title="" type="circle" value=""> <li alt="" name="" rel="" target="" title="" type="" value="">If a match is found, traffic is forwarded without further interruption. </li> <li alt="" name="" rel="" target="" title="" type="" value="">If a match is not found, an entry is created in the database showing the device as unauthenticated. The landing page is served to the device. Once authenticated, the entry is changed in the database. </li> </ul> <li alt="" name="" rel="" target="" title="" type="" value="">Steps 2-3 are repeated for every Frame received.</li></ul> <p alt="" name="" rel="" target="" title="" type="" value="">Is my above understanding accurate? If so: </p> <ul alt="" name="" rel="" target="" title="" type="disc" value=""> <li alt="" name="" rel="" target="" title="" type="" value="">Is there a way to show the size/details of the authentication database?</li><li alt="" name="" rel="" target="" title="" type="" value="">What is the max size of the database?</li> <li alt="" name="" rel="" target="" title="" type="" value="">How long is the device entry stored in the flash?</li> <li alt="" name="" rel="" target="" title="" type="" value="">Can we modify that timer?</li></ul> <p alt="" name="" rel="" target="" title="" type="" value=""></p>At several of our sites I believe that we are running into a resource issue as the authentication database grows in size, the master AP is unable to manage all of the users/takes too long to compare all traffic from clients against the database.<br /><br />All 10 sites are Ruckus unleashed on latest firmware. Four R510's are deployed in a cluster. When authentication is disabled, the sites work fine with no issues. When authentication is enabled, the site stops working after 2-3 days. Average device load is 70-200 devices depending on the time.<br /><br />Any insight would be greatly appreciated! question pending 1 3 1 comment http://m.getsatisfaction.com/topics/7973777 7973777 We have VSZ and ZD in the same building, how do I make a device persist in just one controller? 2020-02-20T00:36:12Z 2020-02-19T12:12:49Z Cesar Murilo http://m.getsatisfaction.com/people/9955377 https://www.gravatar.com/avatar/413453f4d7106a7c6730090b878b07eb?d=identicon&s=55&r=PG cesar_murilo Some AP's are old, so they cannot be migrated from ZD to VSZ. And in a building where, on the third floor there is an AP with VSZ, users are reporting instability in the connection. I found that these users are taking over the controller, sometimes taking VSZ on the same floor, sometimes opening a session on the ZD, of the AP on the second floor. My boss asked me to return all APs to the ZD, but I am not able to downgrade the firmware, a message appears that something is not enabled and the ZD with the new firmware does not recognize the AP.<br alt="" name="" rel="" target="" title="" type="" value="" /> question pending 3 4 1 comment http://m.getsatisfaction.com/topics/7973601 7973601 vSZ-H "Authentication server not reachable" alarm with unusual IP 2020-02-19T21:37:32Z 2020-02-18T21:47:43Z Steve Bluck http://m.getsatisfaction.com/people/7512435 https://www.gravatar.com/avatar/c2a440c4f5c9ae29d71da374f6074e1e?d=identicon&s=55&r=PG steve_bluck Since upgrading to&nbsp;5.1.2.0.302 we have been getting several oddities, one of which is two alarms:<br alt="" name="" rel="" target="" title="" type="" value="" /><i>Authentication Server [172.23.0.110] not reachable from Radius Proxy [172.23.0.185] on Virtual SmartZone [128.149.95.207]</i><br alt="" name="" rel="" target="" title="" type="" value="" /><i>Authentication Server [172.23.0.116] not reachable from Radius Proxy [172.23.0.185] on Virtual SmartZone [128.101.127.45]</i><br alt="" name="" rel="" target="" title="" type="" value="" />The two 172.23.0.0/23 IP's are correct but, in order to troubleshoot, I'm wondering where the&nbsp;Virtual SmartZone IP is coming from. The vSZ-H is exposed to the Internet due to having some remote AP's. question pending 3 2 1 comment http://m.getsatisfaction.com/topics/7973948 7973948 Multiple sites connected to one virtual smartzone wireless controller, can we connect more than one radius server to the controller ? 2020-02-19T20:16:20Z 2020-02-19T19:58:44Z Mohammad Shamseddine http://m.getsatisfaction.com/people/10482767 https://www.gravatar.com/avatar/fef6c2a249bb2d6663c37d2e25f1215a?d=identicon&s=55&r=PG mohammad_shamseddine Hello, we have a project where the client have branches in multiple countries. we will implement one virtual smartzone wireless controller, but want to connect multiple radius servers to the controller. That is, each branch have its own radius server. So , is it possible to do ? , for example is it possible to provide different radius servers for different zones configured in the smartzone controller, or it is possible to configure only one radius server with one wireless controller ?<br alt="" name="" rel="" target="" title="" type="" value="" /> question complete 1 2 1 comment