http://m.getsatisfaction.com/topics/7825570 Trend Micro and Speedtest.net 2018-12-07T12:13:27Z 2018-12-04T15:20:05Z 7825570 http://m.getsatisfaction.com/topics/7825570 7825570 Trend Micro and Speedtest.net 2018-12-07T12:13:27Z 2018-12-04T15:20:05Z martin http://m.getsatisfaction.com/people/9873771 https://www.gravatar.com/avatar/25dc8aef1efd130251c6696127310d66?d=identicon&s=55&r=PG martin_6j4fssohy3wkb <br alt="" name="" rel="" target="" title="" type="" value="" />Why does Trend Micro slow down my speedtest on speedtest.net.&nbsp; It happens on all 4 of our computers.&nbsp; We have 200mb business service and when doing speedtest on speedtest.net it jumps it around from about 35 to&nbsp;75.&nbsp; When we close out Trend Micro, speedtest are normal.&nbsp; Doesnt matter what servers we use for speedtest.&nbsp; We are on Spectrum internet using spectrum servers here in St. Louis.&nbsp; The second we close out Trend Micro, its back to&nbsp;normal.<br alt="" name="" rel="" target="" title="" type="" value="" />&nbsp; problem 12 4 1 comment http://m.getsatisfaction.com/topics/7825570/replies/19888404 http://m.getsatisfaction.com/topics/7825570 19888404 Tom Emmelot responded to "Trend Micro and Speedtest.net" 2018-12-04T16:24:25Z 2018-12-04T16:24:25Z Tom Emmelot http://m.getsatisfaction.com/people/3296549 https://d2r1vs3d9006ap.cloudfront.net/public/uploaded_images/8626769/TOM_medium.jpg tom_emmelot Hi <a alt="" href="https://en.community.trendmicro.com/tm_en/people/martin_6j4fssohy3wkb" name="" rel="nofollow" target="" title="" type="" value="">martin</a><br alt="" name="" rel="" target="" title="" type="" value="" /><br alt="" name="" rel="" target="" title="" type="" value="" />Welcome to TM Home users Community, a public site where volunteers try to help each-other , also there are TM Employees that can give answers, that is only at working hours. I am just a volunteer!<br alt="" name="" rel="" target="" title="" type="" value="" /><br alt="" name="" rel="" target="" title="" type="" value="" />Can you tell us, the Browser you use with the speed-test?<br alt="" name="" rel="" target="" title="" type="" value="" />Can you make a screenshot from the cpu use top/down if you do the speedtest?<br alt="" name="" rel="" target="" title="" type="" value="" />Here from you.<br alt="" name="" rel="" target="" title="" type="" value="" /><br alt="" name="" rel="" target="" title="" type="" value="" />Kind regards,<br alt="" name="" rel="" target="" title="" type="" value="" />Tom<br alt="" name="" rel="" target="" title="" type="" value="" /><br alt="" name="" rel="" target="" title="" type="" value="" /><br alt="" name="" rel="" target="" title="" type="" value="" /> 1 http://m.getsatisfaction.com/topics/7825570/replies/19888532 http://m.getsatisfaction.com/topics/7825570 19888532 martin responded to "Trend Micro and Speedtest.net" 2018-12-04T17:45:16Z 2018-12-04T17:45:16Z martin http://m.getsatisfaction.com/people/9873771 https://www.gravatar.com/avatar/25dc8aef1efd130251c6696127310d66?d=identicon&s=55&r=PG martin_6j4fssohy3wkb It is not browser specific.&nbsp; It is all Browsers including Chrome, Firefox, and Edge/Explorer.&nbsp; Everyone browser has the same problem.&nbsp; And it happens on all our work computers.&nbsp; We have Windows 7, and 8.1. 0 http://m.getsatisfaction.com/topics/7825570/replies/19888540 http://m.getsatisfaction.com/topics/7825570 19888540 martin responded to "Trend Micro and Speedtest.net" 2018-12-04T17:51:10Z 2018-12-04T17:51:10Z martin http://m.getsatisfaction.com/people/9873771 https://www.gravatar.com/avatar/25dc8aef1efd130251c6696127310d66?d=identicon&s=55&r=PG martin_6j4fssohy3wkb <img alt="" name="" rel="" src="https://d2r1vs3d9006ap.cloudfront.net/s3_images/1765403/RackMultipart20181204-80177-55chyz-Trend_On_inline.jpg?1543945855" target="" title="Image httpsd2r1vs3d9006apcloudfrontnets3_images1765403RackMultipart20181204-80177-55chyz-Trend_On_inlinejpg1543945855" type="" value="" /><img alt="" name="" rel="" src="https://d2r1vs3d9006ap.cloudfront.net/s3_images/1765404/RackMultipart20181204-4902-efnnmh-Trend_Off_inline.jpg?1543945860" target="" title="Image httpsd2r1vs3d9006apcloudfrontnets3_images1765404RackMultipart20181204-4902-efnnmh-Trend_Off_inlinejpg1543945860" type="" value="" /><br alt="" name="" rel="" target="" title="" type="" value="" /> 0 http://m.getsatisfaction.com/topics/7825570/replies/19888552 http://m.getsatisfaction.com/topics/7825570 19888552 martin responded to "Trend Micro and Speedtest.net" 2018-12-04T17:53:51Z 2018-12-04T17:53:51Z martin http://m.getsatisfaction.com/people/9873771 https://www.gravatar.com/avatar/25dc8aef1efd130251c6696127310d66?d=identicon&s=55&r=PG martin_6j4fssohy3wkb The results are typical above across all of the 3 main Browsers.<br alt="" name="" rel="" target="" title="" type="" value="" /> 0 http://m.getsatisfaction.com/topics/7825570/replies/19888563 http://m.getsatisfaction.com/topics/7825570 19888563 martin responded to "Trend Micro and Speedtest.net" 2018-12-04T18:00:55Z 2018-12-04T18:00:55Z martin http://m.getsatisfaction.com/people/9873771 https://www.gravatar.com/avatar/25dc8aef1efd130251c6696127310d66?d=identicon&s=55&r=PG martin_6j4fssohy3wkb <img alt="" name="" rel="" src="https://d2r1vs3d9006ap.cloudfront.net/s3_images/1765406/RackMultipart20181204-102986-12pahwe-CPU_Trend_inline.jpg?1543946451" target="" title="" type="" value="" /><br alt="" name="" rel="" target="" title="" type="" value="" /> 0 http://m.getsatisfaction.com/topics/7825570/replies/19888566 http://m.getsatisfaction.com/topics/7825570 19888566 martin responded to "Trend Micro and Speedtest.net" 2018-12-04T18:01:56Z 2018-12-04T18:01:56Z martin http://m.getsatisfaction.com/people/9873771 https://www.gravatar.com/avatar/25dc8aef1efd130251c6696127310d66?d=identicon&s=55&r=PG martin_6j4fssohy3wkb CPU went up to 75 but stayed mostly at ~60.&nbsp; The results were comparable to running speedtest.net without Trend running. 0 http://m.getsatisfaction.com/topics/7825570/replies/19888782 http://m.getsatisfaction.com/topics/7825570 19888782 TM_Mac responded to "Trend Micro and Speedtest.net" 2018-12-04T20:01:31Z 2018-12-04T20:01:31Z TM_Mac http://m.getsatisfaction.com/people/9819256 https://d2r1vs3d9006ap.cloudfront.net/public/uploaded_images/11335232/trend-micro-logo_crop-100761715-large_medium.jpg mark_crister_binag Hello <a href="https://console.getsatisfaction.com/manage/102939/users/9873771" rel="nofollow">martin</a>,<br /><br />Trend Micro should not have any effect on the speed of your Internet connection. Try reinstalling your Trend Micro and make sure that it will show "Components are up to date" after the reinstallation.&nbsp;<br /><br />Let us know how it goes.<br /><br /><br />Regards,&nbsp;<br />Mac 1 http://m.getsatisfaction.com/topics/7825570/replies/19888932 http://m.getsatisfaction.com/topics/7825570 19888932 martin responded to "Trend Micro and Speedtest.net" 2018-12-04T21:03:14Z 2018-12-04T21:03:14Z martin http://m.getsatisfaction.com/people/9873771 https://www.gravatar.com/avatar/25dc8aef1efd130251c6696127310d66?d=identicon&s=55&r=PG martin_6j4fssohy3wkb I have done that and nothing works and components are up to date.&nbsp; Im sure that when people start noticing you will have a huge influx in questions concerning it.&nbsp; I would love to send you a video of the whole process.&nbsp; You will be shocked that Trend micro slows down internet speeds. 0 http://m.getsatisfaction.com/topics/7825570/replies/19888938 http://m.getsatisfaction.com/topics/7825570 19888938 martin responded to "Trend Micro and Speedtest.net" 2018-12-04T21:07:44Z 2018-12-04T21:07:44Z martin http://m.getsatisfaction.com/people/9873771 https://www.gravatar.com/avatar/25dc8aef1efd130251c6696127310d66?d=identicon&s=55&r=PG martin_6j4fssohy3wkb Since you don't believe me, how do I upload a video to show you.&nbsp; I have all the proof that you need in video.<br alt="" name="" rel="" target="" title="" type="" value="" /><br alt="" name="" rel="" target="" title="" type="" value="" /> 0 http://m.getsatisfaction.com/topics/7825570/replies/19889527 http://m.getsatisfaction.com/topics/7825570 19889527 TM_Pat responded to "Trend Micro and Speedtest.net" 2018-12-05T05:26:32Z 2018-12-05T05:26:32Z TM_Pat http://m.getsatisfaction.com/people/8988518 https://d2r1vs3d9006ap.cloudfront.net/public/uploaded_images/11035374/%7B9DF116F3-55AF-41AC-BCC2-D1ECE6D2CECB%7D_medium.png mapatricia_castro Hello&nbsp;<a href="https://console.getsatisfaction.com/manage/102939/users/9873771" rel="nofollow" target="_blank">martin</a>,<br /><br />Let us disable a Trend Micro component on your computer for isolation purposes. Please follow the steps below.<br /><br />1. Press and hold the Windows button and letter R both at the same time to open the <b>Run </b>program.<br />2. Type <b>supporttool&nbsp;</b>´╗┐then click on <b>OK</b>.<br />3. Doing that will open the Trend Micro Diagnostic Toolkit. Click on <b>(B) Threats&nbsp;</b>´╗┐then put a check mark on <b>Pause user-mode hooking.<br /></b>4. Replicate the issue.<b><br /><br /></b>Regards,<br />Pat 2 http://m.getsatisfaction.com/topics/7825570/replies/19892040 http://m.getsatisfaction.com/topics/7825570 19892040 martin responded to "Trend Micro and Speedtest.net" 2018-12-06T17:12:34Z 2018-12-06T17:12:34Z martin http://m.getsatisfaction.com/people/9873771 https://www.gravatar.com/avatar/25dc8aef1efd130251c6696127310d66?d=identicon&s=55&r=PG martin_6j4fssohy3wkb Yep. I did those steps and that seemed to correct the problem.&nbsp; My speedtest are back to normal with Trend Micro still protecting the system.&nbsp; Now what should I do:):) 1 http://m.getsatisfaction.com/topics/7825570/replies/19893268 http://m.getsatisfaction.com/topics/7825570 19893268 Tom Emmelot responded to "Trend Micro and Speedtest.net" 2018-12-07T12:13:27Z 2018-12-07T12:13:27Z Tom Emmelot http://m.getsatisfaction.com/people/3296549 https://d2r1vs3d9006ap.cloudfront.net/public/uploaded_images/8626769/TOM_medium.jpg tom_emmelot Hi <a alt="" href="https://en.community.trendmicro.com/tm_en/people/martin_6j4fssohy3wkb" name="" rel="nofollow" target="" title="" type="" value="">martin</a><br alt="" name="" rel="" target="" title="" type="" value="" /><br alt="" name="" rel="" target="" title="" type="" value="" />Just leave it this way!<br alt="" name="" rel="" target="" title="" type="" value="" /><br alt="" name="" rel="" target="" title="" type="" value="" />Kind regards,<br alt="" name="" rel="" target="" title="" type="" value="" />Tom<br alt="" name="" rel="" target="" title="" type="" value="" /><br alt="" name="" rel="" target="" title="" type="" value="" /><br alt="" name="" rel="" target="" title="" type="" value="" /> 0